Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Prius Portar - ett familjeföretag i Getinge

Sven in front of his workshop

”Jag har även ett nätverk av personer som jag vet att jag kan ringa om jag behöver en extra hand, och vice versa. Det är guld värt!”

Sven Ginstmark, Prius Portar

Läs hela intervjun med Sven nedan.

Prius Portar har funnits sedan 1993 då det grundades av Kjell Ginstmark. Idag driver sonen Sven familjeföretaget i Getinge. Precis som namnet skvallrar om så installerar, servar och byter dem portar framförallt industriportar.  

– Ett typexempel på uppdrag är att kundens port blivit utdömd, då kliver vi in och gör ett byte eller öppnar upp väggen för att sätta in en större port. Vi gör då allt - tar bort den gamla, fixar ny - allt från start till mål, berättar Sven.  

Det låter som ett slitsamt jobb? 

– Det är det. Jag jobbar mycket med armarna över huvudet och det är tunga grejer som ska monteras. Största porten jag monterat var 7,5 meter bred och 6 meter hög. Tidigare jobbade sönerna med mig i bolaget, idag har jag hjälp av en timanställd vid behov, säger Sven och fortsätter: 

– Jag har även ett nätverk av personer jag kan ringa till om jag behöver en extra hand, och vice versa. Det är guld värt! 

I många år drevs företaget från Svens föräldrahem. Det gamla pojkrummet var kontor och garaget var fullt av grejer. Men en dag fick Svens mamma nog.  

– Morsan hade köpt en ny bil och det var precis att den fick plats i garaget. Men på julaftonsmorgon 2005 när hon kom in i garaget hade vår specialbyggda ställning rasat över motorhuven och då fick hon helt enkelt nog, skrattar Sven som numer håller till i en egen industrifastighet på Ekebergsvägen i Getinge som stod färdig 2008.  

Företaget har inte varit kunder i banken så länge. Hur tycker du att vårt samarbete fungerar? 

– Jag gillar framför allt den personliga kontakten med min rådgivare. Jag behöver inte ha kontakt med banken varje dag men när jag väl behöver det så vet jag vem jag ska ringa. Jag har pratat mer med Falkenbergs Sparbank på ett år än vad jag gjorde med min förra bank på sju år. Jag är glad att jag fick tummen ur och bytte bank.

Det är vi med - vi tackar Sven för pratstunden och för förtroendet!