Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Fastighetslån och fastighetsfinansiering

Har ni skaffat en fastighet eller ska ni göra det? Vi har flera lösningar för fastighetsfinansiering och belåning av fastigheter, inklusive gröna alternativ. Kontakta oss så går vi tillsammans igenom processen för att hitta rätt fastighetslån för just er.

Stora företag

Grön fastighetsfinansiering – den gröna kedjan

Grön byggnadskredit - bygg och renovera

Grön byggnadskredit är för byggbolag som vill renovera eller bygga nya och mer hållbara fastigheter. En bra lösning för att möta efterfrågan av framtidens hyresgäster.

Grönt fastighetslån - låna till fastighet

Grönt fastighetslån är för er som vill få en trygg finansiering av en hållbar fastighet. Ett bra sätt att finansiera gröna fastigheter, samtidigt som ni stärker ert varumärke.

Grönt bolån - låna till bostad

Gröna Bolånet är för dig som vill köpa en privatbostad som är byggd på ett mer hållbart sätt. För att uppmuntra ett mer miljövänligt boende kan du få ett extra avdrag på 10 räntepunkter på ditt bolån om bostaden uppfyller vissa krav.

Fler fastighetslån och byggnadskreditiv

Byggnadskreditiv

Ska ni bygga nytt, bygga till eller göra en större renovering av ett flerbostadshus eller jordbruksfastighet? Då kan Byggnadskreditiv företag vara lösningen för er. Kontakta en företagsrådgivare för mer information.

Låna till fastighetsköp

Om ni ska investera i en flerbostadsfastighet är ett lån i Swedbank Hypotek en trygg och enkel finansiering. Fastigheten används som säkerhet och ni kan sprida riskerna genom lån med olika bindningstid.

Låna till skog- och lantbruksfastighet

Ska ni köpa en skogs- eller lantbruksfastighet? Bygga ny eller göra en om- eller tillbyggnad på din gård? Hos oss kan du låna upp till 75 % av värdet på fastigheter, mark och byggnader.

Hållbar byggbransch

Hållbar byggbransch är ett branschinitiativ bland banker och kreditinstitut i Sverige för att motverka arbetsmarknadskriminalitet i byggbranschen samt verka för en sund konkurrens och att arbetstagares rättigheter respekteras. Genom initiativet har Danske Bank, Nordea, SBAB, SEB samt Swedbank och Sparbankerna tagit fram bankgemensamma särskilda villkor som ska användas vid kreditgivning till företag där upphandling av byggverksamhet är målet med finansieringen. De särskilda villkoren har tagits fram i samverkan mellan banker och branschorganisationerna i fastighets- och byggsektorn och tillämpas från 27 november 2023.

Mer information

Pris

All prissättning, inklusive ränta, för företagslån och annan finansiering är individuell. Kontakta oss för offert.

Vill ni få rådgivning?

Välkommen att skicka oss ett meddelande i internetbanken eller appen. Ni kan även ringa oss.