Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

FM Bildelar i Getinge

Två män i ett garage står bredvid en vit skåpbil med öppen huv. De har matchande jackor och poserar framför verktyg och utrustning.

"Vi känner varandra ganska väl en liten ort. Getinge är ett företagarsamhälle och det känns som vi försöker gynna varandra i den mån det går. "

Mattias Karlsson och Peter Berggren, FM Bildelar

Läs hela intervjun med Mattias och Peter nedan.
Intervjun är från januari 2022.

Möt Mattias och Peter, de driver tillsammans inte bara en utan två bilverkstäder. Med glimten i ögat, lokal anda och ett brinnande intresse för bilar och företagande driver de FM Bildelar.

- Vi är både reservdelsgrossister och verkstad. I nuläget har vi två verkstäder, Snabbservice Getinge och Fröllinge Bilverkstad. FM Bildelar är moderbolaget och reservdelsgrossisten. Som grossist har vi egen import av reservdelar samt att vi samarbetar med flera andra stora svenska leverantörer. Vi är ett miljöcertifierat företag och strävar efter att hela tiden förbättra oss gällande miljötänket.

Vad är det bästa med att driva verksamheten?
- Grundorsaken till att vi driver just dessa företag är det brinnande intresset för bilar och det stora intresset för just företagande. Motorintresset är den gemensamma nämnaren för oss alla.

Vad finns det för fördelar med att driva verksamheten i Getinge?
- Framförallt den nära kontakten med kunderna. Vi känner varandra ganska väl på en liten ort. Getinge är ett företagarsamhälle och det känns som vi försöker gynna varandra i den mån det går. Det är lite Gnosjöanda över byn.

Ni har just expanderat med Fröllinge Bilverkstad. Hur kommer expansionen med den nya lokalen förändra verksamheten?
- Expansionen med Fröllinge Bilverkstad är ett naturligt steg för oss. Vi tar även över auktorisationen på Volvo som funnits i lokalen flera år. Våra förhoppningar är att allt ska rulla på som tidigare och att det ska finnas underlag för båda våra verkstäder. Vår ambition är att hålla både kunder och anställda nöjda och glada.

Vad har Falkenbergs Sparbank betytt för er?
- Vår rådgivare Janne Ahlberg har varit guld värd för oss! Utan Janne hade det aldrig blivit några affärer, vi känner en väldigt stor tillit till honom. Generellt tycker vi att det funkar väldigt bra med Falkenbergs Sparbank, de har en hög servicenivå som vi uppskattar mycket.

Vi tackar FM Bildelar för lovorden och medverkandet i intervjun och önskar stort lycka till i deras verksamheter.