Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Autovendo - för alla campare och husbilsfantaster

Två leende män framför en husvagn
Fredrik (till höger) tillsammans med sin företagsrådgivare Adam Eriksson.

"Vi vill fortsätta att vara en traditionell auktoriserad återförsäljare med en aktiv förmedlingstjänst och verkstad."

Fredrik Karlsson, Autovendo

Läs hela intervjun med Fredrik nedan.
Intervjun är från maj 2024.

Lagom till att campingsäsongen rullat i gång var vi varit på besök hos Autovendo i Falkenberg där vi träffade delägaren Fredrik Karlsson. Vi pratade bland annat om deras nya Hobby Center, jakten på nya lokaler och om vad man ska tänka på när man ska köpa ny husbil eller husvagn..

Hej Fredrik! Berätta lite om Autovendo.

– Vi driver en auktoriserad verksamhet för husbilar och husvagnar, med en stor förmedlingstjänst. Jag själv har varit med i företaget sedan starten 2016, men tog över som delägare i slutet av 2023 och äger det idag tillsammans med Dennis Andersson. Vårt huvudmärke är tyska Hobby, med en målgrupp bestående av främst personer som är eller vill bli campare. Vi erbjuder varudeklaration, service, underhåll, reparationer, reservdelar, och tillbehörsmontering. Vi säljer över hela Sverige med hjälp av videovisningar och detaljerade annonser.

Har du några tips inför att köpa en husbil eller husvagn?

– Var försiktig om du köper privat, på grund av det låga konsumentskyddet. Många har råkat illa ut genom bedrägerier eller okunskap. Fordonen är komplexa med många delar som kräver noggrann testning. Att köpa från en auktoriserad verkstad ger en trygghet. Se till att fordonet nyligen genomgått ett fukttest och att säljaren följer konsumentverkets riktlinjer och erbjuder garantier.

Aktuellt för Autovendo är att ha mer öppet på deras nya Hobby Center på Oktanvägen 2, där de fokuserar på Hobby husvagnar. De bygger även en ny hemsida och uppdaterar deras utrustningspaket för att erbjuda kunderna mer monterade tillbehör till bra priser.

– Vårt mål är att växa och anställa fler, men vi behöver större utrymmen och letar efter en lämplig fastighet eller tomt för att bygga en anpassad byggnad. Vi vill fortsätta att vara en traditionell auktoriserad återförsäljare med en aktiv förmedlingstjänst och verkstad.

Vad är det bästa med Falkenbergs Sparbank?

– Falkenbergs Sparbank intresserar sig för vår verksamhet och förstår den. De har besökt oss flera gånger för att se vad vi gör. De är ett gott stöd och inte bara siffror och papper. Sparbanken har varit avgörande, exempelvis när vi behövde köpa ett större parti med fordon och behövde låna pengar. De stöttade oss genom hela processen.

Tack för att vi fick hälsa på!