Genom Framtidsbanken delar vi med oss av vår vinst för att ge liv till goda idéer som utvecklar vår del av Halland. Vid vårens utdelning delade vi ut närmare 2 miljoner kronor till 39 idéförverkligare.

150 000 kronor för att renovera stenbryggan i Glommen

Stenbryggan i Glommen har varit en viktig samlingspunkt föra Glommaborna sedan 1946. Nu ska Glommens Samhällsförening renovera den och även komplettera den med en badstege för att underlätta för äldre och funktionshindrade att bada. För att ta projektet i hamn har de beviljats 150 000 kronor.

- Vi blev positivt överraskade och glada över att projektet blev godtaget. Ett stort tack till Framtidsbanken! säger Kicki Carlén, kassör i Glommens Samhällsförening.

”Alla ska med” hos Slöinge Tennisklubb

En annan idéförverkligare som fått bidrag från Framtidsbanken är Slöinge Tennisklubb. De har fått 200 000 kronor till projketet ”Alla ska med”. Projektet innebär att de ska tillgänglighetsanpassa klubbens tennishall så att alla medlemmar kan ta del av den lättare. En hiss till hallens andra våning kommer att installeras för att öppna upp åskådarytan för rullstolsburna och för äldre medlemmar som har svårt att ta sig upp för trappan.

- Bidraget kommer att göra en stor skillnad för våra medlemmar och deras möjligheter att delta i vår verksamhet, säger klubbens chefstränare Dan Lind.

56 miljoner sedan starten av Framtidsbanken

Genom Framtidsbanken vill vi ge liv till idéer som stimulerar tillväxt, livskvalitet, bra utbildning och fler arbetstillfällen. Medel kan utgå till organisationer, föreningar och företag för ändamål som kan bli till allmän nytta eller betydelse för samhällsutvecklingen.

Sedan 2013 har vi delat ut närmare 56 miljoner kronor till olika projekt fördelade i vårt verksamhetsområde - Falkenbergs kommun och norra delen av Halmstad. Tack vare våra kunder har näringsliv, skola, kultur och idrott fått ta del av miljonerna från Framtidsbanken.

Ansök hos Framtidsbanken senast den 30 juni

Vi hjälper gärna fler att förverkliga sina idéer. Sista ansökningsdag för nästa utdelningen är 30 juni. På falkenbergssparbank.se/framtidsbanken kan du läsa mer om Framtidsbanken och om hur du ansöker.