Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Happy Print - skyltfabriken i Plönninge

"Vi ser att vi behöver växa för att bli mer stabila och mindre sårbara. Det gör även att vi kan vara med och hugga lite större jobb och upphandlingar. "

Helene Frisagård, Happy Print

Läs hela intervjun med Helene nedan

Porträtt av företagarna

I Plönningegymnasiets tidigare lokaler trycks det över 40 000 skyltar och muggar som skickas över hela Sverige. Happy Print är bland de största inom sin bransch. Företaget drivs av Helene tillsammans med maken Nicklas.

Hur kom ni på idén att börja trycka skyltar och muggar?

– Jag har jobbat på tryckeri sedan jag gick ur skolan och när vi skaffade höns tryckte jag upp en rolig skylt till oss själva. Jag la upp en bild på sociala medier och sen hörde folk av sig och ville ha egna skyltar. Till slut öppnade vi en webbshop och tryckte lite skyltar hemma och sen har det vuxit med tiden. Sedan 2018 driver vi det på heltid.

Som kund kan du beställa vilket motiv du vill. Det skrivs ut på vinyl och monteras sedan på en plåtskylt av bästa kvalitet eller bränns fast på en mugg. Vilka är de mest populära motiven?

– Olika former av hundskyltar men även skyltar för privat väg och parkeringsskyltar. Vi säljer även många skyltar med roliga och lite knasiga motiv, till exempel ”Se upp för lekfull farbror med traktor” och i den stilen. Där märker vi att det går trender utifrån vad folk sett för skyltar på sociala medier.

Från början var de flesta kunderna privatpersoner men nu är försäljningen till företagskunder minst lika stor. Det är även där Helene ser störst potential framåt.

– Vi är tre heltidsanställda och två på deltid nu, men vår plan är att bli fler. Vi ser att vi behöver växa för att bli mer stabila och mindre sårbara. Det gör även att vi kan vara med och hugga på lite större jobb och upphandlingar. Dessutom blir vi en mer dynamisk arbetsplats på köpet. 

På vilket sätt har Falkenbergs Sparbank hjälpt er att utveckla ert företag?

– Vi har ju aldrig behövt låna några pengar så vi har inte behövt den formen av hjälp för tryckeriverksamheten. Men vi äger även lite fastigheter här i Plönninge och där har vi haft mer hjälp från banken och vi känner att de litar på oss och våra idéer. Vi vet att vi har Falkenbergs Sparbank i ryggen och det känns tryggt.

Vi tackar Helene och Nicke för att vi kom på besök hos dem!