Hoppa till huvudinnehåll

Börja månadsspara

3 bra saker med att månadsspara

 • Du sprider risken över tid
  Genom att spara lite varje månad, istället för att sätta in ett större engångsbelopp, minskar du risken att köpa vid fel tillfälle. Om fonden har sjunkit i värde är den ju billigare! 
 • Sparandet blir av
  Det bästa sparandet är det som blir av. Så börja månadsspara, vilket betyder att pengarna automatiskt dras från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer. 
 • Ränta på ränta-effekten
  Det är inte bara pengarna du sätter in som kan ge avkastning, du kan även få avkastning på avkastningen. Över tid kan ränta-på-ränta-effekten göra stor skillnad!

Exempel: Om du sparar 10 000 kronor och avkastningen är 10 procent, då ökar kapitalet med 1 000 kronor. Om avkastningen är 10 procent även nästa år, då ökar kapitalet med 1 100 kronor (10 % av 11 000 kr).

Hur mycket pengar kan det bli?

Vad behövs för att månadsspara?

 • Om du vill månadsspara på längre sikt i fonder så är ett tips att öppna ett Investeringssparkonto (ISK). Du slipper krånglet med att deklarera vinster eller förluster, istället betalar du en årlig schablonskatt.

 • Det ska vara enkelt att spara. Därför har vi skapat skräddarsydda fonder med olika risknivå, vi kallar det Bekvämt fondval. Vill du istället sätta ihop en egen fondportfölj kan du välja bland drygt 500 fonder i vår Fondlista.

Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i finansiella instrument innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet.